Bontal Farina Tipo 00 Teljes nézet

Bontal Farina Tipo 00

Bontal finomlisz 00-ás

Kiszerelés: 1 Kg.

Bővebb leírás

Termék elérhetőség: Elérhető

190 db készleten

350 Ft

A termék vásárlói ezt is megvették:

  • Barilla Sensa Glutine Fusilli

    Barilla...

    890 Ft

    Barilla gluténmentes fusilli tészta...

  • Barilla Pipette Rigate 1 kg

    Barilla...

    850 Ft

    Kagyló tészta Kiszerelés: 1 kg

  • Alici All' olio di girasole

    Alici All'...

    990 Ft

    Szardella napraforó olajban Kiszerelés: 74 g...

  • Barilla Sensa Glutine Ditalini Rigati

    Barilla...

    890 Ft

    Barilla gluténmentes levestészta Kiszerelés:...

  • Barilla Fusilli  1 kg

    Barilla...

    750 Ft

    Orsó tészta   Kiszerelés: 1 kg

BARILLA, FARINA DI GRANO TENERO. A híres itáliai tészták valamint a pizza készítéséhez általában úgynevezett duplanullás lisztet használnak az olaszok. (Kedvelt változat az is, amennyiben a „doppio zero” lisztet durumliszttel vegyítik, ezt nevezik az olaszok seminolának.) A 00-ás lisztek púderszerű finomságúra őröltek, többször átszitázzák őket, ettől a tészta selymes, rugalmasabb, lazábban gyúrható, nagyon elasztikus egyben kevésbé ragad. Valóban kézzelfogható élmény vele a munka a háziasszonyoknak is. Sokan úgy tudják, hogy a duplanullás lisztek azért olyan finom szemcsések, mert alacsony sikér (keményítő búzafehérje) tartalmú búzából készülnek, amely kiváló tésztákhoz, de nem jó a kenyérnek. A magas sikértartalmú liszt elsősorban a kelést segíti elő, mivel nedvességet kapva olyan hálós szerkezet jön létre, ami az élesztős erjedéskor keletkező gázbuborékokat meg tudja tartani, ezért a tészta megemelkedik, tehát „megkel”. Ennek hiányában a gázok kiszabadulnak és a kenyér vagy más „kelt” tészta tömör, ólomszerű marad. Alapvető tévedés azonban, miszerint a duplanullás liszt fehérje tartalma mindig alacsony lenne. A kettő ugyanis nem feltétlen van összefüggésben egymással, a magas sikértartalmú selymes 00-ás lisztekre az olaszok sok esetben a panifiable (szabafordításban „kenyérkész”) jelzést is odabiggyesztik, de ez nem szükségszerű. Az Enoteca Corsoban készülő és a Caféshopban is kapható házi kenyerek mind kiváló minőségű olasz duplanullás lisztből készülnek, a laza tésztaszerkezetet 10 órás hagyományos élőkultúrás (kovászos) kelés segíti elő.

No customer comments for the moment.

Write your review

Bontal Farina Tipo 00

Bontal Farina Tipo 00

Bontal finomlisz 00-ás

Kiszerelés: 1 Kg.

Write your review