Bontal Farina Tipo 00 Teljes nézet

Bontal Farina Tipo 00

Bontal finomlisz 00-ás

Kiszerelés: 1 Kg.

Bővebb leírás

Termék elérhetőség: Elérhető

198 db készleten

350 Ft

A termék vásárlói ezt is megvették:

  • Bertolli olio di oliva

    Bertolli...

    2 490 Ft

    Bertolli normál olívaolaj Kiszerelés: 1 L

  • Monini Oilo di Oliva

    Monini Oilo...

    1 990 Ft

    Normál olivaolaj Kiszerelés: 1 l

  • Cannelloni all'Uovo

    Cannelloni...

    690 Ft

    Összetevők: durum liszt, tojás víz 2760 Ft/kg...

  • Doppio concentrato di pomodoro

    Doppio...

    350 Ft

    Paradicsom koncentrátum Kiszerelés: 200 g....

  • Sugo pronto al Ragu

    Sugo pronto...

    690 Ft

    Konyhakész paradicsom mártás hússal...

BARILLA, FARINA DI GRANO TENERO. A híres itáliai tészták valamint a pizza készítéséhez általában úgynevezett duplanullás lisztet használnak az olaszok. (Kedvelt változat az is, amennyiben a „doppio zero” lisztet durumliszttel vegyítik, ezt nevezik az olaszok seminolának.) A 00-ás lisztek púderszerű finomságúra őröltek, többször átszitázzák őket, ettől a tészta selymes, rugalmasabb, lazábban gyúrható, nagyon elasztikus egyben kevésbé ragad. Valóban kézzelfogható élmény vele a munka a háziasszonyoknak is. Sokan úgy tudják, hogy a duplanullás lisztek azért olyan finom szemcsések, mert alacsony sikér (keményítő búzafehérje) tartalmú búzából készülnek, amely kiváló tésztákhoz, de nem jó a kenyérnek. A magas sikértartalmú liszt elsősorban a kelést segíti elő, mivel nedvességet kapva olyan hálós szerkezet jön létre, ami az élesztős erjedéskor keletkező gázbuborékokat meg tudja tartani, ezért a tészta megemelkedik, tehát „megkel”. Ennek hiányában a gázok kiszabadulnak és a kenyér vagy más „kelt” tészta tömör, ólomszerű marad. Alapvető tévedés azonban, miszerint a duplanullás liszt fehérje tartalma mindig alacsony lenne. A kettő ugyanis nem feltétlen van összefüggésben egymással, a magas sikértartalmú selymes 00-ás lisztekre az olaszok sok esetben a panifiable (szabafordításban „kenyérkész”) jelzést is odabiggyesztik, de ez nem szükségszerű. Az Enoteca Corsoban készülő és a Caféshopban is kapható házi kenyerek mind kiváló minőségű olasz duplanullás lisztből készülnek, a laza tésztaszerkezetet 10 órás hagyományos élőkultúrás (kovászos) kelés segíti elő.

No customer comments for the moment.

Write your review

Bontal Farina Tipo 00

Bontal Farina Tipo 00

Bontal finomlisz 00-ás

Kiszerelés: 1 Kg.

Write your review