Bialetti Moka Express Teljes nézet

Bialetti Moka Express (1)

Bialetti kotyogós kávéfőző

1 személyes

Moka Express a kitűnő olasz kávé készítője.

Gáz, elektromos és kerámia főzőlapon használható.

Bővebb leírás

Termék elérhetőség: Elérhető

1 db készleten

Figyelmeztetés: Utolsó darabok az áruházban!

6 990 Ft

A termék vásárlói ezt is megvették:

 • Lemon soda

  Lemon soda

  250 Ft

  Citrom ízű szénsavas üdítő ital   Kiszerelés:...

 • Bialetti Mukka Express (2)

  Bialetti...

  18 900 Ft

  Bialetti Mukka Express Cappuccino készítő...

Alkatrész ellátás megoldott

Hogyan készítsünk jó mokkakávét?

1. A tisztított és lágyított víz megalapozza a kávéminőséget. Ha törekszünk a tökéletességre, melegítsük elő vízforralóban a vizet. Így a kotyogóba töltött forró víz a mokkafőző melegítésekor gyakorlatilag másodpercek alatt eléri az üzemi hőfokot és a kávéőrleménynek kevesebb ideje lesz kiszáradni. Ha előmelegített vizet használunk, legyünk óvatosak a kávéfőző összeszerelésekor.

2. A friss őrlés természetesen itt is javasolt. Az alacsony nyomás és magas hőfok miatt érdemes közepesen finom (az eszpresszóhoz képest durvább) szemcseméretet használni.

3. Segít, ha kisebb (maximum 4 személyes) kávéfőzőt használunk. Kisebb adagszámnál ugyanis kisebb vízmennyiség halad át egységnyi őrleményen - tehát rövidebb ideig, kevesebb forró víz érintkezik egy-egy adag kávéval. Nagy adagszám esetében sok káros anyag és csersav kerülhet a csészébe.

4. Mivel az őrleménnyel nem csak a forró víz, de vízgőz is érintkezik, ez a cseranyagok erőteljesebb kioldódását eredményezi. Ugyanakkor az alkalmazott 100°C fölötti hőmérsékleten az aromaanyagok kioldódása kisebb, ill. azok egyből elbomlanak. Az eredmény a kissé fanyar, de erőteljes mokka, magyarán mondva a feketekávé. A minél magasabb aroma- és minél alacsonyabb csersavtartalom érdekében a mokkafőzőt szedjük le a tűzről, amikor a kávé 60-70% már "lejött". Ha így teszünk, valóban kotyogva fog a kávé lefőni, nem a vízgőztől sivítva.

No customer comments for the moment.

Write your review

Bialetti Moka Express (1)

Bialetti Moka Express (1)

Bialetti kotyogós kávéfőző

1 személyes

Moka Express a kitűnő olasz kávé készítője.

Gáz, elektromos és kerámia főzőlapon használható.

Write your review